start_kunskapsbank_1

Kunskapsbank

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed tempus pulvinar orci nec fringilla. Nam molestie sed.

Det finns enorma vinster med att integrera sitt nya system med andra system i verksamheten och på så sätt forma en kraftfull lösning. I det här avsnittet går Karolina Levinson igenom vad du bör tänka på när du ska kravställa integration.

I bloggserien ”Kravinsamla rätt” borrar vi ner i fyra dimensioner av kravinsamling och  kravspecifikation  på vägen till minskade kostnader i upphandling av ny systemlösning. 

Med över 15 års erfarenhet av implementation av system i alla branscher ger Karolina Levinson sina bästa tips för hur du kravställer en systemlösning som ska återspegla er och er organisations riktiga behov. 

Risken med integrationer

Integrationer var tidigare stora svarta hål som slukade tid och pengar. Idag ska moderna system klara av att integrera med ekonomisystem, webbplatser, persondatabaser och övriga affärssystem i verksamheten. Ta höjd för detta redan i kravspecifikationsfasen. Identifiera alla önskade integrationer redan i denna fas, men kom ihåg att man behöver inte bygga alla från start.

Det som är risken med integrationer är om det system som är motpart inte är öppet för integrationer eller om det saknas kontaktpersoner som kan svara på frågor. Om du kan identifiera alla integrationer redan i kravspecifikationen så underlättar det arbetet i projektet. Därför är det viktigt att kravställa integrationen rätt.

Handskakningen

Var tydlig med ”handskakningen” mellan olika integrationspartners/System. Varje system tar ett ansvar att skicka data enligt ett visst format, vid en viss tid, med en viss innebörd och en förutbestämd kvalitet.

Exempel:

”Medlemsinformation skall publiceras genom en Webbservice (SOAP). Tjänsten ska alltid vara tillgänglig, information som publiceras är en specifik medlems kontakt och medlemsinformation (specificera) och systemet tar ansvar för att person har ett aktivt medlemskap”.

Missa inte

 

Guide: så planerar du din kravinsamling

Ladda ned dokument

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed tempus pulvinar orci nec fringilla.

Relaterade inlägg

MDR-blogg
Blogg
31 maj 2021

Så får du stöd för att möta upp mot MDR-kraven

Den 26:e maj trädde den nya EU‍-‍förordningen om medicintekniska produkter...
Blogg - Rutiner i all ära , men sitter ni fast
Blogg
22 februari 2021

Rutiner i all ära, men sitter ni fast?

Det är lätt att fastna i ekorrhjulet och ”så här har vi alltid gjort”. Det fungerar - et...

Om Multisoft

Revolutionerande low code platform

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed tempus pulvinar orci nec fringilla. Nam molestie sed enim quis volutpat. Phasellus ipsum tortor, porta id magna ac, bibendum vulputate.

Om oss

start_5050_2