tilllverkande-industri-hero-final

Tillverkning & Industri

Är ni redo för industri 4.0?

Svensk industri är mitt i en förändringsresa - den fjärde industriella revolutionen. Det innebär nya teknologier och möjligheter för er att vara i framkant. Accelerera er digitaliseringsresa med hjälp av Multisoft och få nya insikter inom automatisering, integrationer, beslutsunderlag, kostnadsbesparingar och mer.

Kontakta oss för en prototyp på två veckor

Några av våra nöjda kunder

Digitalisering med verksamhetsfokus

Alla lösningar som erbjuds i Industri 4.0 kräver en digital infrastruktur som styr och anpassar informationsflödet mellan industriella system och ERP. Är du där än? Med hjälp av vår beprövade metodik och plattform sparar du tid både genom automatisering och genom noga utvalt processtöd. Samtidigt öppnar du dörren för nya processer och tekniker.

moving-cog-illustration-1000×625
Multisoft – Fotograf Mattias Hamren-164

Saknar dina processer rätt systemstöd?

När tillverkande industrier saknar rätt systemstöd så märks det ofta på att Excel används som smörjmedel mellan planering, lager, produktion eller ERP. Detta skapar onödigt administrativt arbete och ökar risken för misstag, samtidigt som det hindrar processförbättringar och ny teknik. Vi kan hjälpa dig att i stället samla och säkra både data och kontrollmöjligheter så att de kontinuerligt kan anpassas efter dina nya behov.

Exempel på våra lösningar för industribolag

1

Produktionsplanering

Produktionsplanering handlar om att hålla ordning på efterfrågan, material, kapacitet och kostnader. Planeringsprocesser för industriell användning bör vara helt eller delvis automatiserade för att ge tillräcklig flexibilitet vid ändringar av omvärldsfaktorer (och sjukdomsfall!). Vi kan hjälpa dig att skräddarsy en planeringsprocess som tar hänsyn till alla dina prioriterade faktorer, på det sätt som är optimalt för just din leveransprocess!

Läs mer om produktionsplanering för tillverkning & industri

plockmaskin

2

Cirkulär ekonomi

”Cirkulär ekonomi” innebär att industriföretag köper tillbaka begagnade produkter från sina kunder och säljer dem på nytt. Några exempel för att nå en hög effektivitet är att veta vilken utrustning kunden ursprungligen köpt, att snabbt kunna göra en korrekt värdering av kundens utrustning och att effektivt uppdatera eget lager med den nyinköpta utrustningen

Läs gärna mer om hur vi hjälper Volvo Trucks!

multisoft-illustration-dator-pengar

3

Eftermarknad

Eftermarknad innebär försäljning av produkter, tjänster och reservdelar efter det att den ursprungliga försäljningen. Det kan inkludera försäljning av reservdelar och tillbehör, reparationer och underhåll av produkter.

Vi är experter på avancerad registerhållning och hjälper dig gärna med ovanstående!

industri jordbruk traktor

4

Integrera dina system

Analysplattformar kan leverera beslutsunderlag för prediktivt underhåll, energioptimering, kvalitetsövervakning och förbättring av produktionsflöden och mycket, mycket mer. Men hur ska den nödvändiga informationen samlas in och förbehandlas för att kunna användas optimalt?

Vi kan integrera med alla dina system, samla ihop och förbehandla den nödvändig informationen. Vi kan även skapa er nya analysplattform.

Produktion i industri

5

Hållbarhet

För att det ska gå lätt att fatta hållbara beslut så behöver rätt beslutsunderlag visas både under produktionsplaneringen och i långsiktiga rapporter.

Vi kan leverera såväl analysplattformar som planeringsverktyg för produktionsplanering!

hållbarhet industri

6

Orderläggning

Många industriföretag har orderflöden med höga dokumentationskrav, de måste lägga mycket tid, kraft och pengar på att skapa bilagor som beskriver leveransen. Det kan handla om vilka skatter som betalts, vilka tillstånd som inhämtats, försäkringar, fraktmetoder etcetera.

Läs mer om hur vi hjälpte EFO att minska sitt personberoende, sänka kostnaderna och samtidigt höja effektiviteten

multisoft-illustration-2-mapp

4,7

Stjärnor

Vi hjälper er hela vägen från verksamhetsanalys till den löpande rådgivningen

Våra kunder ger oss snittbetyget 4,7 av 5,0 efter genomfört projekt - för att vi ser till att projektet blir rätt från början.

Kontakta oss

Utmana oss – vi tar fram en prototyp på två veckor!

Kontakta mig direkt eller ange dina uppgifter i formuläret så återkommer jag inom kort.