Know Your Customer (KYC)

Följ regelverket och skaffa mer kunskap om dina kunder med en lösning för Know Your Customer (KYC) som även kan anpassas till just din verksamhet och bransch.

Behöver du ett KYC-system?

Med vår lösning får du kundkännedom och du följer regelverket för att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism – allt samlat i ett system. Dessutom integrerat med era andra affärssystem.

coins
Hero-1

Innefattas du av penningtvättslagen?

  • Banker, fond-, kreditmarknads- och värdepappersbolag
  • Försäkringsförmedlare och livförsäkringsföretag
  • Revisions- och redovisningsbolag
  • Bolagsbildare
  • Fastighetsmäklare
  • Advokater och biträdande jurister
  • Företag som handlar med antikviteter, konst, ädelstenar, metaller, skrot eller transportmedel och tar emot kontanta betalningar på 5 000 Euro eller mer

Öka affärsvolym utan att fastna i kontrollfunktioner

Låt inte era kunder vänta! Se till att ni har de verktyg ni behöver för att snabbt kunna ta affärsbeslut utan att behöva anställa fler personer som skall gå igenom högar med kunder som ska kontrolleras och godkännas.

Undvik böter och dålig publicitet

Med ett bra system för att hantera utvärdering och godkännande av kunder och transaktioner får ni all den historik, statistik och audit trail som ni behöver för att kunna vara trygga i era bedömningar.

Integration mot befintliga affärssystem

CRM, affärssystem eller ekonomisystem – oavsett vilka system som är en del av er relationsprocess, så får ni ett automatiserat KYC-system som integrerar med era viktigaste och mest kritiska system.

Fler funktioner för en modern KYC-lösning

Kundportal

Kundportal för “KYC – self assessment” med digital signering.

Automatiska notifieringar och händelser

Eskalering för vidare utredning av personer och företag som får varning. När en deadline har passerats eller håller på att passeras kan systemet även notifiera berörda parter för detta.

Automatisk screening

Automatisk screening av kontakter och företag.

Integrationer

Integration med masterdata-system

Övervakning

Kontinuerlig övervakning av affärspartners.

Riskbedömning

Riskbedömning av olika länder, samt riskkombination av individ (tradingpartners), land, handelsvaror.

Stöd för processer

Behöver ni mer än vanliga aktivitetslistor så hjälper vi er att implementera ett process-stöd, där varje aktivitet behandlas som ett ”mini-projekt” eller ett ärende.

KPIer och Statistik

Använd data till er fördel. Få tillgång till viktig statistik och sätt upp KPI:er anpassat efter er verksamhet eller bransch.

”Finansbolag och banker måste enligt lagen om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism ha information om sina kunder. Kraven gäller för alla finansiella företag, men också för andra företag som omfattas av penningtvättslagen, till exempel revisorer, mäklare, advokater, skatterådgivare och alla företag som säljer varor för mer än motsvarande 5 000 euro kontant. ”

- Svenska Bankföreningen

Kundcase

Systemlösning för Volvo

Volvo

Volvo lastvagnar sökte en skräddarsydd lösning som ku...
kundcase

Länsförsäkringar

Multisoft var med som leverantör av en skräddarsydd s...

Kontaktuppgifter

Vill du veta mer om våra systemlösningar? Kontakta våra specialister eller fyll i formuläret.

Kontakta oss