4 tecken på att det är dags för ett digitalt systemstöd

Vi skriver ofta om knepen att ha i åtanke när det gäller att hitta rätt systemstöd för er verksamhet, men ibland har man inte nått så långt... hur vet man egentligen att det är dags för en digital systemlösning?

I denna blogg backar vi ett steg tillbaka och tar med er till ruta ett och beskriver 4 tecken på att det är dags för ett digitalt systemstöd - för att ge er ett hum om huruvida det är dags att börja söka system och vad ni ska leta efter. 

Tecken #1: Er tid går till administration och att släcka bränder

Det kan kännas övertydligt men arbete med papper, rader av Excel-ark och hög manuell inblandning är de starkaste tecknen på att det är dags att digitalisera era arbetsprocesser. När medarbetares arbetstid går åt till administration och repetitiva uppgifter ökar risken för dubbelarbete, kostsamma fel och personberoende – all tid för värdeskapande går förlorad. Med automatiserad administration från Multisoft optimeras era arbetsprocesser. Spara tid med tydliga arbetsflöden, checklistor, förifyllda fält, enkel och tydlig tidrapportering, och andra funktioner som er individuella verksamhet behöver.


Tecken #2: Ärenden går förlorade eller glöms bort 

Automatiserad administration ser inte bara till att ni sparar värdefull tid och kan lägga energi på kreativa uppgifter, men ser även till att er verksamhet blir mer resurseffektiv med hjälp av funktioner som ser till att exempelvis ärenden, ordrar och fakturor aldrig glöms bort. Multisofts systemlösningar skickar automatiskt ut varningar och påminnelser om ett ärende skulle stanna av, fyllas i fel eller sakna viktig information. 


Tecken #3: Ni saknar överblick i realtid

Även om ni har rört er vidare från pappersarbete så sitter många företag i flera verktyg samtidigt vilket komplicerar översikten - ännu ett kostsamt misstag. Utan tydlig översikt försvåras beslutsfattande i realtid, översikt över prognoser, enkel åtkomst till avtal, dokument och annan kritisk information eller data. Lösningen är att samla alla dessa delar på en plats – med Multisofts integrationsplattform Softadmin® ser vi till att allt ni behöver finns i en systemlösning. Inte bara vad gällande funktioner och data men integrerade systemlösningar för onboarding, rekrytering, fakturering, ekonomi, lagerhantering, projekthantering och mycket mer. Välj precis det ni behöver i ert systemstöd - ingen avsaknad och inget överflöd som komplicerar översikten eller användarvänligheten. 

Med molnbaserat system kan du dessutom följa med, uppdatera och arbeta i ditt system varsomhelst och närsomhelst via mobil, surfplatta eller annan bärbar enhet. 


#4 Ni har svårt att planera för framtiden

Era arbetsprocesser ska inte bara funka för er nu men också på lång sikt. Oavsett om du jobbar inom skolan, myndighet, byggbranschen eller finans så är digitalisering framtiden. Att planera för framtiden i ett digitalt systemstöd bör innefatta två saker

Tillgängliga prognoser och data

Med tydlig översikt över pågående ärenden, statusuppdateringar samt all viktiga data och information samlad på en plats kan ni enkelt och smidigt visualisera KPI:er och prognostisera vart ni är påväg, sätta upp mätbara mål och följa upp i realtid. Allt ett knapptryck bort. 

Vidareutveckling av ert digitala systemstöd

Utvecklingen av ett digitalt IT-stöd stannar inte vid leveransen av er nya systemlösning. Ett anpassningsbart systemstöd är inte bara resurseffektivt utan även konkurrenskraftigt. För att behålla dessa USP:ar är det viktigt att ert system underhålls kontinuerligt men även kan utvecklas vidare när er verksamhet växer och utvecklas för att alltid vara steget före era konkurrenter. Med Multisoft uppdateras ert Softadmin® kontinuerligt till den senaste versionen automatiskt utan att förändra sammansättningen av er systemlösning. Multisoft tror på långsiktiga partnerskap med våra kunder och vidareutvecklar även era systemfunktioner när det är dags och era behov förändras.

 

Nästa steg mot digitalisering

Känner du igen vissa behov bland våra fyra punkter? Tror du att det kan vara dags för ett nytt digitalt systemstöd? Läs vidare om våra olika flexibla systemlösningar eller kontakta våra specialister så pratar vi vidare!

Relaterade inlägg

Multisoft – Fotograf Mattias Hamren-108
Blogg
15 november 2023

ETL och ELT: Navigera rätt för din integrationslösning

På resan för en integrationslösning stöter du på två centrala begrepp: ETL (Extract, Tra...
En kvinna och en man pratar med en tredje person, framför laptops vid bord.
Blogg
6 november 2023

Stoppa medlemsflykten en gång för alla med anpassningsbara systemlösningar

Med hjälp av anpassningsbara systemlösningar från Multisoft, finns möjligheten att effek...

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra systemlösningar eller prata vision? Hör av dig till oss!

Kontakta oss