3 fördelar med datadriven fastighetsskötsel

Datadriven fastighetsskötsel möjliggörs genom uppkopplade fastigheter, men vilka fördelar innebär datadriven fastighetsskötsel? Om du är osäker på svaret på denna fråga, läs då vidare!

1. Lättare att fatta hållbara beslut

Ett datadrivet fastighetsbolag är sannolikt ett miljövänligt fastighetsbolag. Ta som exempel, kan du enkelt se temperaturen i era lokaler? Om ja, får du ut det fulla värdet av datan? Om nej, har du övervägt fördelarna med att samla in och utnyttja datan? Genom att övergå till datadriven fastighetsskötsel så ökar du chansen att uppnå FN:s 2030-mål och efterfölja regler. För det möjliggör hållbarhetsoptimering inom flera områden: energi, transport, underhåll, ny– om- och tillbyggnationer. Med rätt data kan du fatta rätt beslut.


2. Proaktivitet

Rätt data kan även hjälpa dig att arbeta proaktivt. Om du någon gång tänkt att du skulle vilja byta ut saker innan de går sönder, då kan datadriven fastighetsskötsel vara lösningen. Lösningen är nämligen inte en spåkula, utan AI (artificiell intelligens) och ML (maskininlärning). AI och ML kan användas tillsammans för att upptäcka avvikelser och underhållsbehov genom mönster i data. Du blir varnad så att du kan undvika att byta ut saker för sent - eller för tidigt - och minskar därmed driftstörningar på köpet.


3. Ökad lönsamhet och kundnöjdhet

Proaktivitet och färre driftstörningar leder i sin tur till nöjdare kunder. Minskade ledtider leder också till nöjdare kunder. Genom att möjliggöra att er kundtjänst får en överblick över de uppkopplade fastigheternas statusar, så skulle de kunna hantera flera av ärendena direkt - ökad kundnöjdhet helt enkelt! Men det är inte bara kunderna som gynnas, utan du kan även öka lönsamheten med datadriven fastighetsskötsel. För hållbarhetsoptimering och att arbeta proaktivt är lönsamt. Det kan minska transport- och underhållskostnader samt onödiga utgifter på att byta ut saker för tidigt. Det kallar vi en win-win.

 

Hur kopplar du upp dina fastigheter?

Vi på Multisoft har gedigen erfarenhet av att arbete med bygg-och fastighetsbranschen, och kan hjälpa dig att ta fram en systemlösning som passar dina behov. Med vår egna plattform, Softadmin®, kan vi automatisera er verksamhet, och integrera med befintliga system. Kontakta oss för att veta mer, eller läs vidare om vår lösning för fastighetsbranschen.

Relaterade inlägg

Multisoft – Fotograf Mattias Hamren-108
Blogg
15 november 2023

ETL och ELT: Navigera rätt för din integrationslösning

På resan för en integrationslösning stöter du på två centrala begrepp: ETL (Extract, Tra...
En kvinna och en man pratar med en tredje person, framför laptops vid bord.
Blogg
6 november 2023

Stoppa medlemsflykten en gång för alla med anpassningsbara systemlösningar

Med hjälp av anpassningsbara systemlösningar från Multisoft, finns möjligheten att effek...

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra systemlösningar för onboarding/offboarding eller prata vision? Hör av dig till oss!

Kontakta oss