Vad gör en systemutvecklare?

Undrar du också vad en systemutvecklare gör? Vid leverans av system är Multisoft med kunden hela vägen: ställa krav - skapa system - stötta system. Några som är delaktiga i alla faserna är företagets systemutvecklare. En av dem är Carl Magnusson.

Carl

Berätta kort vad en systemutvecklare gör.

-Det är en roll med väldigt varierande arbetsuppgifter. Du ska både sätta dig in i kundens verksamhet, för att sedan kunna utveckla ett system som kunden får nytta av. Mer konkret innebär det allt från kundkontakt, formulera kundens krav till att faktiskt programmera själva systemet.


Vad lockade dig att välja just denna yrkesroll?

- Möjligheten att få arbeta både med kund och tekniskt. Det är inte bara programmering, utan en rolig mix mellan det sociala och tekniska.

 

Vilka egenskaper skulle du säga är fördelaktigt att ha som systemutvecklare?

- Att vara lösningsorienterad. För kunderna har ett problem som ska avhjälpas med vårt system, och det är inte alltid de har en klar bild av hur det ska lösas. Där kommer vi in, och därför är det viktigt att vara lösningsorienterad och tycka det är roligt med problemlösning.

 

Vilken bakgrund behövs?

- I vårt team finns det både matematiker, biotekniker och jag är utbildad inom medicinsk teknik. Så att vara lösningsorienterad, och ha ett genuint intresse för programmering är viktigare än vad du har för bakgrund.

 

Vad finns det för utmaningar med ditt arbete?

- Eftersom vi gör kundanpassade system så är inget projekt det andra likt. Du måste ha förmågan att sätta dig in i kundens perspektiv snabbt och förstå hur just deras processer och flöden fungerar i deras verksamhet.

 

Vad är det bästa med att arbeta som systemutvecklare hos Multisoft?

- Jag skulle återigen vilja trycka på variationen mellan kundkontakt och programmering. Till skillnad från andra arbetsplatser så sitter jag inte enbart med att “knacka kod”, utan får även arbeta mycket med kund och det passar mig väldigt bra.

 

Hur är du i din roll med och gör skillnad för våra kunder?

- Jag synar deras processer och bidrar med ett utifrån-perspektiv, för att i slutändan hjälpa dem med hur ett systemet kan automatisera bort monotona, tidslösande uppgifter och även i vissa fall effektivera verksamhetens processer med hjälp av ett systemstöd.

 

Låter det här som en roll för dig?

Just nu söker Multisoft en systemutvecklare till sitt team. Läs vidare för att få veta mer om rollen och hur du ansöker.

Relaterade inlägg

Multisoft – Fotograf Mattias Hamren-108
Blogg
15 november 2023

ETL och ELT: Navigera rätt för din integrationslösning

På resan för en integrationslösning stöter du på två centrala begrepp: ETL (Extract, Tra...
En kvinna och en man pratar med en tredje person, framför laptops vid bord.
Blogg
6 november 2023

Stoppa medlemsflykten en gång för alla med anpassningsbara systemlösningar

Med hjälp av anpassningsbara systemlösningar från Multisoft, finns möjligheten att effek...

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra systemlösningar för onboarding/offboarding eller prata vision? Hör av dig till oss!

Kontakta oss