Vad gör en projektledare?

Multisoft har idag över 400 levererade system i bagaget, och några som ser till att ro dessa projekt i hamn är företagets drivna projektledare. En av dem är Therese Löfstrand.

Berätta vad en projektledare gör.

-Många har en relativt renodlad bild av vad en projektledare gör. Vilket är att man är ansvarig för projektet, för progressen, att allt rullar på och fungerar som det ska, och att man löser problem som uppstår. Men här på Multisoft kan min roll innebära mer än så, för hur jag arbetar kan skifta beroende på projektet. Exempelvis har jag ett projekt där jag främst ansvarar för att driva projektet, medan i ett annat projekt är jag också aktiv i kundens kravinsamling, arbetar en del med konceptuell lösningsdesign och är involverad i testningen. Så rollen är väldigt bred och varierande, och man får testa på många olika sätt att projektleda.


Vad lockade dig att välja just denna yrkesroll?

- Jag är väldigt social, och sökte en roll med mycket kundkontakt där jag också skulle få möjligheten att jobba i team och leda ett team. Så då föll det sig naturligt att söka sig till projektledarrollen.

 

Vad finns det för utmaningar med ditt arbete?

- En utmaning är att du jobbar med så många olika personligheter, både mot kund men också inom teamet. Därför måste du kunna anpassa ditt ledarskap och din kommunikation utifrån de personer du arbetar med. 

 

Hur är du i din roll med och gör skillnad för våra kunder?

- Jag säkerställer framfart och tydlighet i projektet och ser till att lösa alla problem som uppstår på vägen.

 

Vilka egenskaper skulle du säga är fördelaktigt att ha som projektledare?

- Du behöver vara disciplinerad och strukturerad, eftersom det är du som ansvarar för att se till att alla i projektet också gör sina arbetsuppgifter. Du behöver även vara social och kunna bygga relation till kunden. Sedan tycker jag att det är väldigt viktigt att du har ett driv, och är engagerad i dina projekt, för om du får projektmedlemmarna att känna det, och ser till att de mår bra i teamet, så kommer de har förutsättningarna att göra ett bra jobb.

 

Vilken bakgrund behövs?

- För tillfället håller vi på att rekrytera en till projektledare, och då kollar vi dels på tidigare erfarenhet inom projektledning, men också kunskap om att mappa processer och förmågan att omvandla kundens problem till krav. Vilket är en viktig förmåga när du arbetar som projektledare inom IT.

 

Vad är det bästa med att arbeta som projektledare hos Multisoft?

- Att du får många möjligheter, bland annat möjligheten att få ta ansvar och ägandeskap. Eftersom det är jag som har ansvar gentemot kunden, och fungerar som en representant för Multisoft. Och sedan det faktum att ingen dag är den andra lik! 

 

Låter det här som en roll för dig?

Just nu söker Multisoft en projektledare till sitt team. Läs vidare för att få veta mer om rollen och hur du ansöker.

Relaterade inlägg

Multisoft – Fotograf Mattias Hamren-108
Blogg
15 november 2023

ETL och ELT: Navigera rätt för din integrationslösning

På resan för en integrationslösning stöter du på två centrala begrepp: ETL (Extract, Tra...
En kvinna och en man pratar med en tredje person, framför laptops vid bord.
Blogg
6 november 2023

Stoppa medlemsflykten en gång för alla med anpassningsbara systemlösningar

Med hjälp av anpassningsbara systemlösningar från Multisoft, finns möjligheten att effek...

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra systemlösningar för onboarding/offboarding eller prata vision? Hör av dig till oss!

Kontakta oss