Vad gör en affärsutvecklare?

Multisofts systemlösningar anpassas efter varje verksamhets unika processer, och några som gör det möjligt är företagets affärsutvecklare. En av dem är Viktoria Perra.

Bild medarbetarintervju

Berätta kort vad en affärsutvecklare gör.

- Jag arbetar utifrån olika ingångar beroende på om det gäller en befintlig eller potentiell kund. Om det gäller en befintlig kund i förvaltningsläge så har jag oftast koll på deras nuläge. Därför kan jag fokusera på förbättringspotential i deras processer, och hur det ska avspeglas i Softadmin®-systemet. Är det däremot en potentiell kund behöver jag först förstå deras nuläge och eventuella pain, innan jag översätter kundens verksamhet och processer till ett Softadmin®-system, eller hjälper dem att både förändra och förbättra deras processer.


Vad lockade dig att välja just denna yrkesroll?

- Tidigare har jag arbetat mycket mer detaljorienterat, men när jag började som affärsutvecklare fick jag chansen att lyfta blicken. Rollen innebär en blandning av att visionera kring nytta, och se på IT lite mer utzoomat. Det lockade mig att inte vara lika operativ i detaljerna, utan få arbeta mer utifrån ett helikopterperspektiv: vad vill kunden åstadkomma?

 

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?

- Det beror på uppdraget. Om jag arbetar med att belysa verksamheten och hitta förbättringspotential så har jag ofta intervjuer med kund, eller med en extern leverantör när det till exempel handlar om integrationer. När jag har genomfört intervjuerna ägnar jag sedan tid åt att bearbeta insamlat material och skissa på lösningsförslag, som jag stämmer av med en Softadmin®-konsult.

 

Vilka kunder får man jobba med som affärsutvecklare på Multisoft?

- Multisoft har kunder inom alla branscher, och senast arbetade jag med certifieringsbolaget Incert AB. Även om jag ofta arbetar med medlems- eller insamlingssystem, eftersom mitt affärsområde främst jobbar med olika organisationer inom ideella sektorn.

 

Hur är du i din roll med och gör skillnad för våra kunder?

- I varje projekt delar jag alltid med mig av den kompetens jag byggt upp under alla år att speca verksamhetssystem. Får jag möjlighet vill jag gärna utmana kundens krav och föreslå riktigt bra lösningar utifrån kundens önskade effektmål, för att hjälpa dem att förbättra deras processer. 

 

Vilken bakgrund behövs?

- Jag tror mer att det är ett sinne, än vad du har för bakgrund. Själv har jag en ekonomibakgrund, och har fått IT-förståelse genom arbetslivserfarenhet, men du kan också vara en utvecklare som vill förflytta dig mot affärsutveckling och sälj. Oavsett tror jag att det viktigaste är att du är genuint nyfiken på andra verksamheter, och vad de gör.

 

Vad är det bästa med att arbeta som affärsutvecklare hos Multisoft?

- Att jag får jobba med väldigt olika typer av företag och organisationer, och träffa människor i spännande workshoppar, samtidigt som jag har en stabilitet i form av mina kollegor på jobbet. Vi har en härlig sammanhållning och jobbar målinriktat för att stötta våra kunder och deras systemlösningar.

 

Låter det här som en roll för dig?

Just nu söker Multisoft en affärsutvecklare till sitt team. Läs vidare för att få veta mer om rollen och hur du ansöker.

Relaterade inlägg

Multisoft – Fotograf Mattias Hamren-108
Blogg
15 november 2023

ETL och ELT: Navigera rätt för din integrationslösning

På resan för en integrationslösning stöter du på två centrala begrepp: ETL (Extract, Tra...
En kvinna och en man pratar med en tredje person, framför laptops vid bord.
Blogg
6 november 2023

Stoppa medlemsflykten en gång för alla med anpassningsbara systemlösningar

Med hjälp av anpassningsbara systemlösningar från Multisoft, finns möjligheten att effek...

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra systemlösningar för onboarding/offboarding eller prata vision? Hör av dig till oss!

Kontakta oss