Stoppa medlemsflykten en gång för alla med anpassningsbara systemlösningar

Stora medlemsorganisationer navigerar genom en ständig ström av utmaningar och krav från medlemmar, där medlemsavhopp står ut som en viktig punkt på agendan. Med hjälp av anpassningsbara systemlösningar från Multisoft, finns möjligheten att effektivt hantera och minska medlemsavhoppen.

 

Lösningar för medlemsorganisationer

Fakturering och påminnelser

En av de primära anledningarna till att medlemmar lämnar kan vara missade avier vilket givetvis leder till utebliven betalning. Genom att implementera ett system som automatiserar fakturerings- och senare förnyelseprocessen kan organisationerna minska risken för avhopp på grund av betalningsrelaterade missförstånd. Bygger man dessutom in automatiska rutiner för påminnelser så har inte bara arbetsbördan minskat utan man har också säkrat upp flödet och fått ett självspelande piano.

CRM och Kommunikation

God kommunikation är kärnan i att behålla medlemsengagemanget. Med ett anpassningsbart CRM-system kan organisationerna skapa och underhålla en kontinuerlig dialog med medlemmarna. Detta inkluderar allt från att skicka ut nyhetsbrev, uppdateringar om kommande händelser, till att svara på medlemsförfrågningar på ett effektivt sätt.

Självbetjäning

Medlemmar uppskattar ofta möjligheten att kunna hantera sina uppgifter och interaktioner med organisationen på ett enkelt sätt. Genom att erbjuda självbetjäningsportaler där medlemmar kan uppdatera sina kontaktuppgifter, registrera sig för evenemang och till och med betala medlemsavgifter, kan organisationerna förbättra medlemstillfredsställelsen och därmed minska avhopp.

En kvinna och en man pratar med en tredje person, framför laptops vid bord.

Framgångshistorier som inspirerar

Flera framstående medlemsorganisationer, som Naturskyddsföreningen, Stockholm Universitets studentkår och Sveriges a-kassor, har redan sett fördelarna med att implementera Multisofts systemlösningar.

För att fördjupa din förståelse av hur Multisofts anpassningsbara systemlösningar kan gynna din organisation, uppmanar vi dig att läsa vidare om våra lösningar för medlemsorganisationer eller boka ett första möte. Tillsammans kan vi arbeta mot en ljusare framtid med engagerade och nöjda medlemmar.

Vill du veta mer om hur Multisoft kan hjälpa er organisation med medlemshantering?

Kontakta mig direkt eller ange dina uppgifter i formuläret så återkommer jag inom kort.

Magnus Schmiedtke

072-977 68 52

magnus.schmiedtke@multisoft.se

Brunkebergstorg 5, Stockholm

Relaterade inlägg

Multisoft – Fotograf Mattias Hamren-108
Blogg
15 november 2023

ETL och ELT: Navigera rätt för din integrationslösning

På resan för en integrationslösning stöter du på två centrala begrepp: ETL (Extract, Tra...
Blogg
Tillverkande industri
23 augusti 2023

Därför väljer allt fler en cirkulär affärsmodell

Varför ökar efterfrågan på cirkulära modeller? Att integrera cirkulära marknader i föret...