Den 26:e maj trädde den nya EU‍-‍förordningen om medicintekniska produkter (MDR) i kraft, samtidigt som det befintliga medicintekniska direktivet (MDD) fortfarande är tillämpligt under övergångsperioden. För verksamheter inom Medtech-branschen innebär detta ökade krav på bl.a. spårning och testning, och därför även administration.

Med ett system från Multisoft får ni en effektiv och anpassad lösning som hjälper er att uppnå de nya MDR-kraven. Möt upp mot både dagens och framtidens regleringar genom funktioner såsom:

  • Registrering av alla artiklar, serienummer, klassificering, UDI-DI-nummer och hanteringskrav för bland annat lagring och transport.
  • Spårning av leveranser och batcher, samt möjlighet att sortera efter ytterligare specifikationer.
  • Dokumentmallar för enklare rapportering och automatisering som förhindrar felsteg och säkerställer genomsyrande kvalité.
  • Överblick över utförda serviceärenden för respektive artikel och serienummer.
  • Register över klagomål, incidenter och återkallelser.
  • E-postutskick direkt från systemet till kunder och samarbetspartners.

Allt detta blir möjligt genom vår egenutvecklade low-code platform Softadmin®, en av marknadens mest effektiva plattformar. Softadmin® bygger på ett stort antal grundmoduler som enkelt anpassas efter verksamhetens unika behov och sedan växer tillsammans med verksamheten. På så sätt behövs systemet aldrig bytas ut, utan kan istället anpassas i takt med nya regulatoriska krav och behov. Alla Multisoft-system integreras smidigt med övriga lösningar.

Få ett effektivare och mer säkert arbetssätt med ett system som ger åtkomst, överblick och transparens. Medarbetare får dessutom möjligheten att arbeta i ett system där all relevant information är samlat på samma plats. Vill du veta mer om Multisoft och våra lösningar för den medicintekniska branschen? Läs mer om Multisofts affärssystem för medtech eller kontakta våra specialister här.

Relaterade inlägg

Multisoft – Fotograf Mattias Hamren-108
Blogg
15 november 2023

ETL och ELT: Navigera rätt för din integrationslösning

På resan för en integrationslösning stöter du på två centrala begrepp: ETL (Extract, Tra...
En kvinna och en man pratar med en tredje person, framför laptops vid bord.
Blogg
6 november 2023

Stoppa medlemsflykten en gång för alla med anpassningsbara systemlösningar

Med hjälp av anpassningsbara systemlösningar från Multisoft, finns möjligheten att effek...