Den 26:e maj trädde den nya EU‍-‍förordningen om medicintekniska produkter (MDR) i kraft, samtidigt som det befintliga medicintekniska direktivet (MDD) fortfarande är tillämpligt under övergångsperioden. För verksamheter inom Medtech-branschen innebär detta ökade krav på bl.a. spårning och testning, och därför även administration.

Med ett system från Multisoft får ni en effektiv och anpassad lösning som hjälper er att uppnå de nya MDR-kraven. Möt upp mot både dagens och framtidens regleringar genom funktioner såsom:

  • Registrering av alla artiklar, serienummer, klassificering, UDI-DI-nummer och hanteringskrav för bland annat lagring och transport.
  • Spårning av leveranser och batcher, samt möjlighet att sortera efter ytterligare specifikationer.
  • Dokumentmallar för enklare rapportering och automatisering som förhindrar felsteg och säkerställer genomsyrande kvalité.
  • Överblick över utförda serviceärenden för respektive artikel och serienummer.
  • Register över klagomål, incidenter och återkallelser.
  • E-postutskick direkt från systemet till kunder och samarbetspartners.

Allt detta blir möjligt genom vår egenutvecklade low-code platform Softadmin®, en av marknadens mest effektiva plattformar. Softadmin® bygger på ett stort antal grundmoduler som enkelt anpassas efter verksamhetens unika behov och sedan växer tillsammans med verksamheten. På så sätt behövs systemet aldrig bytas ut, utan kan istället anpassas i takt med nya regulatoriska krav och behov. Alla Multisoft-system integreras smidigt med övriga lösningar.

Få ett effektivare och mer säkert arbetssätt med ett system som ger åtkomst, överblick och transparens. Medarbetare får dessutom möjligheten att arbeta i ett system där all relevant information är samlat på samma plats. Vill du veta mer om Multisoft och våra lösningar för den medicintekniska branschen? Läs mer om Multisofts affärssystem för medtech eller kontakta våra specialister här.

Relaterade inlägg

karriär
Blogg
Ledningssystem
7 juni 2023

Back to Basics: vad är ett ledningssystem?

Vad är ett ledningssystem? Det svarar vi på och går Back-to-Basics i vårt senaste bloggi...
kravspecifikation-2023
Blogg
Tillverkande industri
1 juni 2023

Har din verksamhet hål-i-systemkartan?

Har din verksamhet hål-i-systemkartan? I det här blogginlägget hjälper vår erfarna affär...