start_kunskapsbank_1

Kunskapsbank

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed tempus pulvinar orci nec fringilla. Nam molestie sed.

Ett väl fungerande IT-system ger din organisation arbetsro och tid för kvalitet. Men hur kommer du dit? Hur blir du en nöjd beställare?

Automatisera i rätt ordning

För dig som ansvarar för en större verksamhet är det ofta lätt att göra en lång lista med arbetsuppgifter som skulle kunna automatiseras. Det råder sällan brist på förslag. Men i vilken ordning ska idéerna prioriteras? Vilka arbetsuppgifter bör automatiseras först? Ofta kommer man väldigt långt genom att plocka den lägst hängande frukten först.

  1. Se över de arbetsuppgifter som förtjänar systemstöd tidigt i automatiseringsprocessen vilka ofta är de som både är vanliga och tidskrävande.
  2. Arbetsuppgifter med hög automatiseringspotential är sådana där manuella misstag kan orsaka dyra fel. Felaktiga fakturor kan exempelvis ställa till långt större skada än själva kostnaden för fakturan och rättningsarbetet.
  3. Den sista finputsningen är ofta det som gör en beställare riktigt nöjd med sitt nya IT-system

Prioritera så att du hinner finputsa

Du kan lägga grunden till en lyckad leverans själv genom att prioritera hårt bland dina önskade funktioner. Det bästa, men kanske svåraste rådet att följa är därför:

Har du många funktioner som alla måste prioriteras – reservera ändå utrymme för den sista finputsningen. Ofta är dock projektets budget fastslagen redan vid start, och i det läget är din viktigaste insats som kund att prioritera så att du har utrymme för finputsningen som gör dig nöjd!

Spara tid till finputsningen

Mitt tydligaste projektminne på temat ”spara tid till en finputsning” kommer från 2007. Vi hade mycket vi skulle leverera, vår projektledare drev oss hårt och vi jobbade ända in i kaklet. När leveransdatumet väl kom så var vi färdiga med allt vi skulle – men vi hade inte testat riktigt så mycket som vi borde. Det var då projektledaren (Tomas) släppte bomben:

"Ta det lugnt nu, men ni ska veta att kunden inte väntar sig leverans förrän nästa vecka…"

Det tricket funkade bara en gång. Men extraveckan vi fick till finputsning gjorde stor skillnad för projektets kvalitet.

New call-to-action

Ladda ned dokument

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed tempus pulvinar orci nec fringilla.

Relaterade inlägg

MDR-blogg
Blogg
31 maj 2021

Så får du stöd för att möta upp mot MDR-kraven

Den 26:e maj trädde den nya EU‍-‍förordningen om medicintekniska produkter...
Blogg - Rutiner i all ära , men sitter ni fast
Blogg
22 februari 2021

Rutiner i all ära, men sitter ni fast?

Det är lätt att fastna i ekorrhjulet och ”så här har vi alltid gjort”. Det fungerar - et...

Om Multisoft

Revolutionerande low code platform

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed tempus pulvinar orci nec fringilla. Nam molestie sed enim quis volutpat. Phasellus ipsum tortor, porta id magna ac, bibendum vulputate.

Om oss

start_5050_2