Hur du effektiviserar din projektstyrning

Projektstyrning är administrationen av ett projekt, och som all typ av administration så kan det vara oerhört tidskrävande. Att sätta mål och planera fördelningen av resurser är ett helt projekt i sig. Men det finns sätt att underlätta arbetsbördan på, och vi listar tre av dem nedan.

1. Skaffa dig en helhetsbild

Alla som någon gång har varit och handlat utan att först titta efter vad som finns i kylskåpet vet hur det oftast slutar: något glöms och det blir ytterligare en tur till matbutiken. Det kallar vi dubbelarbete. På samma sätt är det svårt att fatta välgrundade beslut om fördelning av resurser utan en överblick. En situation som även den leder till dubbelarbete - och ännu mer tid som går åt till administration. Därför är det A och O i projektstyrning att först skapa sig en helhetsbild över de resurser ni har till förfogande - innan några beslut fattas. Men det kan vara svårt att göra om inte all information finns samlad på en plats. Integrationsplattformen Softadmin® gör det möjligt att samla all information på en plats, och använda data till er fördel: diagram och grafer som visualiserar nyckeltal, ett pedagogiskt dashboard som ger dig en nulägesbild eller anpassade milstolpar.


2. Lägg tid på rätt saker

Det är många sysslor som man önskar kunde sköta sig självt: städning, matlagning eller handling. I arbetssammanhang brukar det gälla administrationen, och i det här fallet är det möjligt genom automatisering! När det kommer till projektstyrning handlar det inte så mycket om att slippa all administration, som att lägg tid på rätt administration. Med en automatiserad- och anpassningsbara systemlösning kan ni få de funktioner som ni faktiskt behöver. Resursplaneringsverktyg ger dig inte enbart hjälp med översikten, utan kan även göra det lättare att beräkna tidsåtgång, så att du kan lägga tid på rätt saker.


3. Kompromissa inte med ditt arbetssätt

Om de system du jobbar i nu kräver att du fyller i samma information upprepade gånger eller att du lägger om ditt arbetssätt, då fungerar det inte som det ska. För en effektiv och lönsam projektstyrning ska systemlösningen anpassa sig efter dina behov - inte tvärtom. Hur ska annars projektet kunna flyta på smidigt om inte planeringen gör det? Därför rekommenderar vi en anpassningsbar sýstemlösning, som gör det möjligt för er att välja funktioner och lägga till nya om er verksamhets behov förändras.

 

Ta kontrollen över din projektstyrning

Med hjälp av vår egna Low-code plattform, Softadmin®, levererar Multisoft automatiserade- och anpassningsbara systemlösningar, som kan integreras med befintliga system. Det kan vara en lösning ifall du upplever att ert nuvarande system inte underlättar arbetsbördan - utan tvärtom.

Läs mer om våra systemlösningar eller kontakta oss för att prata vidare om hur vi kan hjälpa dig med er projektstyrning.

Relaterade inlägg

Multisoft – Fotograf Mattias Hamren-108
Blogg
15 november 2023

ETL och ELT: Navigera rätt för din integrationslösning

På resan för en integrationslösning stöter du på två centrala begrepp: ETL (Extract, Tra...
En kvinna och en man pratar med en tredje person, framför laptops vid bord.
Blogg
6 november 2023

Stoppa medlemsflykten en gång för alla med anpassningsbara systemlösningar

Med hjälp av anpassningsbara systemlösningar från Multisoft, finns möjligheten att effek...

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra systemlösningar för onboarding/offboarding eller prata vision? Hör av dig till oss!

Kontakta oss