Byt ut ditt Excelark: fördelarna med en anpassningsbar lösning

Har ditt Excelark blivit för avancerat? Är du trött på att copypasta in i Excel? Om så är fallet kan det vara dags att överväga en anpassningsbar systemlösning. För Excel kanske fungerar för mindre projekt, men när projektet växer, eller om din verksamhet vill effektivisera, då kan det vara begränsande. Därför listar vi några av de främsta fördelarna med att byta från Excel till en anpassningsbar systemlösning.

 

#1 Ökar effektiviteten

Att arbeta i Excel innebär mycket manuell datainmatning. Vilket i sin tur innebär förlorad arbetstid, som annars skulle kunna läggas på kreativa och värdeskapande arbetsuppgifter. Därför effektiviserar du din verksamhet genom att dumpa Excel och istället automatiserar era processer, samt integrera olika datakällor i en centraliserad plattform.

 

#2 Bättre skalbarhet

Excel kanske fungerar för mindre projekt, men för större projekt med en större mängd data så blir det lätt rörigt. För i takt med att Excelarket växer så blir det också svårare att underhålla. Speciellt när det gäller data som måste uppdateras kontinuerligt, vilket innebär många ändringar, och ibland av många olika personer. Medan en anpassningsbar systemlösning skalas upp och anpassas efter din verksamhets behov, och kan hantera en mängd olika datatyper.

 

#3 Säkrar din data

Utöver att det lätt sker misstag när flera personer matar in data manuellt i ett Excelark, så är filerna också känsliga och riskerar att gå förlorade eller skadas. Därför säkrar du din verksamhets data när du byter till en anpassningsbar systemlösning, som eliminerar den mänskliga faktorn och ser till att all din data är backupad på ett säkert sätt.

 

#4 Analyserar din data

Excel samlar data, men analyserar den inte. Och att göra det själv kan ofta vara en utmaning. Så för att utnyttja verksamhetens data till fullo behövs ett analysverktyg. Med en anpassningsbar systemlösning får du tillgång till avancerade analysverktyg, som förser dig med en djupare förståelse och möjligheten att fatta informerade beslut.

 

Redo att säga upp Excel?

Att byta till ett anpassningsbart system är en investering som betalar sig genom att förbättra din verksamhets effektivitet, säkrar din data och hjälper dig att fatta informerade beslut. Därför hjälper Multisoft verksamheter som vill automatisera sina processer för att lägga tid på värdeskapande arbetsuppgifter, istället för manuell administration i Excel. Läs vidare om du vill veta mer om våra systemlösningar, eller kontakta oss så pratar vi vidare!

 

Relaterade inlägg

Multisoft – Fotograf Mattias Hamren-108
Blogg
15 november 2023

ETL och ELT: Navigera rätt för din integrationslösning

På resan för en integrationslösning stöter du på två centrala begrepp: ETL (Extract, Tra...
En kvinna och en man pratar med en tredje person, framför laptops vid bord.
Blogg
6 november 2023

Stoppa medlemsflykten en gång för alla med anpassningsbara systemlösningar

Med hjälp av anpassningsbara systemlösningar från Multisoft, finns möjligheten att effek...

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra systemlösningar? Hör av dig till oss!

Kontakta oss