Back to basics med resursplanering

Resursplanering är inte alltid lätt – men det behöver inte heller vara svårt. För att hjälpa dig komma igång med resursplanering så har vi tagit fram en helt ny back-to-basics-guide. Lär dig om nyckelbegrepp och viktiga funktioner och ta steget mot en arbetsdag fylld med annat än repetitiv administration (vi lovar att det är enklare än vad det verkar).

Vad är resurser?

Resurser innefattar allt från arbetskraft och information till tid, pengar eller kunskap. Med andra ord, diverse tillgångar som på olika sätt kan omvandlas till funktionella medel, varor eller tjänster.

Vad är resursplanering?

Genom resursplanering kan du planera vilka resurser som ska göra vad i ett utförande. Detta går att göra på olika satt, såsom genom ett smart resursplaneringssystem som enkelt hanterar och administrerar resurser. Det går även att resursplanera med hjälp av Excel eller en kombination av flera systemlösningar, men det kan snabbt bli krångligt och leda till dubbelarbete eller felrättning. Just därför kan det vara bra att att ha ett modern lösning för resursplanering.

Fördelarna med ett modernt resursplaneringssystem:

1. Smidig systemintegration

Få allt nödvändigt på ett och samma ställe. Gå igenom och uppdatera lön, scheman, semesteravtal, kontrakt och medarbetarprofiler enkelt från start till slut. Ett modernt resursplaneringssystem kan med andra ord integrera mot flera systemlösningar, vilket ger medarbetare och avdelningar mer tid till annat än administration, felrättning och dubbelarbete.

2. Framtidsplaner i fokus

För att en verksamhet ska växa är det viktigt att kunna skifta till ett långsiktigt perspektiv istället för att koncentrera sig på varje enskild dag. Utan överskådlighet blir det svårt att fokusera på framtida planer. Resursplaneringssystem med anpassade systemlösningar ger dig översikt över dina resurser och vilka behov som finns inom verksamheten så att du kan lägga fokus på uppgifter som leder till tillväxt.

3. Ett system som funkar i kris 

I tider av pandemi blir det extra tydligt att systemlösningar behöver vara flexibla. Det gäller inte bara utformandet av ett system och dess funktioner men även vart systemet är lokaliserat. Med digital och webbaserad resurshantering behöver du inte oroa dig ifall du och dina medarbetare inte fysiskt kan vara på er arbetsplats. Håll ett öga på ditt system var du vill och när du vill.

4. Compliancekrav utan komplikationer

Ibland kan det vara svårt att hålla alla compliancekrav i huvudet till vardags. Istället för att förlita sig på manuellt uppdaterade dokument eller minnet kan du t.ex. undvika kostsamma GDPR-missar genom att låta ditt system assistera dig med att uppfylla Dataskyddsförordningens krav.

Säkra system generar trygga kunder. Låt ert system hjälpa er att göra rätt och se till att det finns funktioner i ditt resurshanteringssystem som flaggar när det saknas väsentlig information eller samtycke och om något ser ut att gå snett till.

På Multisoft är vårt mål är att utveckla systemlösningar som hjälper både företag och medarbetare att växa. Ett anpassat och automatiserat resursplaneringssystem eliminerar trassliga administrativa moment och skapar tid så att du kan ta ditt företag till nästa nivå.

Är du redo för ett nytt system eller vill veta mer? Lär dig mer om resursplanering eller kontakta oss så hjälper vi dig att komma igång redan idag!

Relaterade inlägg

Multisoft – Fotograf Mattias Hamren-108
Blogg
15 november 2023

ETL och ELT: Navigera rätt för din integrationslösning

På resan för en integrationslösning stöter du på två centrala begrepp: ETL (Extract, Tra...
En kvinna och en man pratar med en tredje person, framför laptops vid bord.
Blogg
6 november 2023

Stoppa medlemsflykten en gång för alla med anpassningsbara systemlösningar

Med hjälp av anpassningsbara systemlösningar från Multisoft, finns möjligheten att effek...