4 fördelar med ett automatiserat faktureringssystem

Oavsett om er verksamhet är stor eller liten är det lätt att fakturering hamnar i knät på en eller flera anställda som lägger en stor del av sin arbetstid på att skicka, logga och följa upp fakturor manuellt. En sådan arbetsprocess kan komma att bli kostsam både på kort och lång sikt. Med ett faktureringssystem kan ni öka lönsamhet genom att spara resurser och skapa mer tid för annat, roligare arbete, än administration.

Vad är ett faktureringssystem?

Ett system som automatiserar fakturering och repetitivt arbete åt dig! En smart lösning som jobbar för verksamheten och optimerar era administrativa arbetsprocesser. Det finns såklart många fördelar med ett automatiserat faktureringssystem men nedan har vi samlat de tre (+1) viktigaste aspekterna som kommer bidra till att er verksamhet blir mer effektiv.

Fördelarna med ett automatiserat faktureringssystem:

1. Minskad administration

Sitter du i flera system samtidigt? Behöver du och andra medarbetare manuellt justera och uppdatera fakturaunderlag? Då är automatiserade systemstöd något för er. Den stora fördelen med ett faktureringssystem är att det låter systemet sköta det administrativa jobbet – på så sätt sparar du och dina medarbetare tid och kan fokusera på värdeskapande. Ett automatiserat system som är anpassningsbart går att skräddarsy efter just era företagsbehov men även efter varje enskild medarbetare – med rätt vy och åtkomst kan rätt anställd, i ett enkelt och användarvänligt system, smidigt komplettera information när det behövs – hejdå dubbelarbete!

2. Ökad säkerhet och färre fel

Hög manuell inblandning leder ofta till många fel. Med fakturering och attestering i flera dokument, led och verktyg är risken stor för att det blir missar, viktiga dokument går förlorade, uppföljning stannar av och glöms bort. Det är mänskligt att fela – men visst hade det var skönt att slippa? Ett automatiserat system med tydliga arbetsflöden och checklistor gör det enkelt att se var i faktureringsprocessen ni befinner er. Faktureringssystem som dessutom automatiskt skickar och lagrar fakturor samt varnar vid avstannade processer eller otillräcklig information ökar effektivitet genom att skapa mer tid och spara på resurser.

3. Tid till långsiktig planering

Med all information och data samlad på en plats är det inte bara enkelt att följa upp och analysera fakturering och arbetsprocessen i realtid men även att planera långsiktigt med hjälp av prognoser och rapporter baserade på tidigare utfört arbete. Har ni återkommande avtal? Slipp göra samma uppgifter om och om igen och frigör i stället tid för framtida mål och planer med ett automatiserat system.

4. Integrerade lösningar

En stor fördel med ett webbaserat, automatiserat faktureringssystem är integrationsmöjligheterna. Med integrerade systemlösningar samlas allt som kan behövas för fakturering, från start till slut, på en plats. Befintliga kundregister, ekonomisystem, affärssystem, data och annan kritisk information ni behöver – allt överskådligt och tillgängligt i realtid i ett och samma faktureringssystem.

På Multisoft underlättar vi administrativt arbete för tiotusentals personer varje dag och har stor erfarenhet av att skapa anpassningsbara och skräddarsydda faktureringssystem åt företag – oavsett bransch och behov.

Är du jakt efter ett nytt system för fakturering – läs vår e-bok om fördelarna med ett automatiserat system här. Läs vidare om funktioner vi erbjuder som en del av våra faktureringssystem här eller kontakta oss direkt så pratar vi vidare om nästa steg.

Relaterade inlägg

Multisoft – Fotograf Mattias Hamren-108
Blogg
15 november 2023

ETL och ELT: Navigera rätt för din integrationslösning

På resan för en integrationslösning stöter du på två centrala begrepp: ETL (Extract, Tra...
En kvinna och en man pratar med en tredje person, framför laptops vid bord.
Blogg
6 november 2023

Stoppa medlemsflykten en gång för alla med anpassningsbara systemlösningar

Med hjälp av anpassningsbara systemlösningar från Multisoft, finns möjligheten att effek...

Kontaktuppgifter

Vill du veta mer om våra systemlösningar? Hör av dig till oss!

Kontakta oss