3 viktiga funktioner att hålla utkik efter i ett bokningssystem

Behöver ni styra upp er bokning med ett bokningssystem? Är det dags för en ny systemlösning för att öka effektivitet och förenkla era administrativa uppgifter? Oavsett om det är er verksamhets första digitala system eller inte så är vi här för att hjälpa er på traven. I denna blogg har vi samlat de TRE viktigaste funktionerna att hålla utkik efter i ett bokningssystem (för er). Vi drar igång direkt!

Er nya systemlösning bör...

1. Möta upp krav

Det mest grundläggande är att er nya systemlösning för bokning ska uppfylla de företagsbehov, krav och önskemål ni har. Inför varje projekt genomför därför Multisoft en gedigen kravinsamling och kartläggning av varje enskild kunds verksamhet, era nuvarande arbetsprocesser och krav framåt. På den vägen får vi veta precis vad ni behöver och kan börja planera för er framtida anpassade och flexibla systemlösning.

Med hjälp av vår low-code plattform Softadmin® omvandlar vi sedan er vision i praktiken – snabbt och enkelt – och ser till att ert system är är anpassat efter era behov. Ingen avsaknad och inget överflöd av funktioner. Kundregister, data och övrig viktig information samlas på en plats och delarna av er nuvarande process som fungerar integreras i det nya systemet.

2. Ha marginal för mänsklighet

Det är mänskligt att fela men... visst hade det varit ganska skönt att slippa när det kommer till administration som lätt blir kostsam - både vad gällande tid och pengar. Med en automatiserad systemlösning från Multisoft som förenklar det administrativa arbetet bakom bokning minskar ni risken för fel, effektiviserar era arbetsprocesser och eliminerar dubbelarbete såväl som personberoende.   

Automatiserad administration = färre misstag = mer tid för kreativitet, affärsutveckling och långsiktiga planer!

3. Innehålla systemfunktioner för bokning som förenklar vardagen 

En helt central funktion är möjligheten att använda precis de systemfunktioner som behövs. Anpassning och flexibilitet är A och O. Nedan har vi listat tre av våra favorit-funktioner för bokningssystem:

  • Förenklad bokningsvy: få tydlig översikt med anpassad vy för bokning. Se hela kalendern, dagsvy eller enstaka bokningar på en gång. Bokningar innehåller alltid all information som har koppling till bokningen (lokaler, ansvariga personer, annan för er viktig information). Med rätt vy för rätt användare blir det dessutom inga missförstånd eller dubbelbokningar. Enkelt, smidigt och användarvänligt!
  • Bokningsbekräftelser och påminnelser: automatiska bekräftelser och påminnelser skickas ut och ser till att inget ärende och ingen uppgift glöms bort. Multisofts system varnar dessutom automatiskt om ärenden skulle bli fel eller saknar nödvändig information.

  • Integrering mot andra lösningar: med hjälp av Softadmin® bygger och levererar Multisoft en systemlösning för alla delar av er verksamhet som behövs runtom bokningen - få en lösning som är integrerad mot fakturering, lagerhantering, ekonomisystem, BankID, Swish och mycket mer.  

Nästa steg mot ett nytt bokningssystem

Bokningssystem ska vara smidiga, tydliga och användarvänliga - snabbaste vägen dit är via Multisofts flexibla och verksamhetsdesignade, integrerade samt automatiserade systemlösningar. Vill du veta mer om anpassningsbara bokningssystem, andra systemlösningar från Multisoft eller prata med en av våra specialister – kontakta oss så pratar vi vidare. 

Relaterade inlägg

Läs fler blogginlägg och guider i Kunskapsbanken nedan.

Multisoft – Fotograf Mattias Hamren-108
Blogg
15 november 2023

ETL och ELT: Navigera rätt för din integrationslösning

På resan för en integrationslösning stöter du på två centrala begrepp: ETL (Extract, Tra...
En kvinna och en man pratar med en tredje person, framför laptops vid bord.
Blogg
6 november 2023

Stoppa medlemsflykten en gång för alla med anpassningsbara systemlösningar

Med hjälp av anpassningsbara systemlösningar från Multisoft, finns möjligheten att effek...