Därför borde ni prioritera onboarding och offboarding

Därför borde ni prioritera onboarding och offboarding: onboarding är en central del av varje verksamhet. Nöjda medarbetare skapar en bättre arbetsmiljö vilket leder till lägre personalomsättning och i längden även nöjdare kunder. Därför är det extra viktigt att se till att ert onboardingsystem är så effektivt och verksamhetsanpassat som möjligt. I denna blogg kartlägger vi därför tre sätt ni kan ta er verksamhet till nästa nivå genom att prioritera onboarding.

#1 Snabbare integrering av nya medarbetare = nöjdare team

Det kan verka självklart men en av de viktigaste funktionerna av onboarding är en smidig introduktion till er verksamhet som gör att era nya medarbetare känner sig extra välkomnade, integrerar sig snabbt in i ert team, och kan börja bidra tidigt vilket gör både medarbetare och kunder glada. Hur kan ni säkerställa en smidig introduktion när ert företag växer och medarbetarna blir allt fler? Det gäller att ha välintegrerade automatiserade processer! Se till att välkomstrutiner och onboarding-checklistor finns i ert digtala systemstöd, med tydligt uppatta arbetsflöden, så att den nya medarbetaren inte missar viktig kunskap, och med checklistor som ser till att ansvarig chef inte missar att delge viktig information eller utrustning (datorer m.m.). Med integrationer mot t.ex. Active Directory (AD) ser ni dessutom till att medarbetaren snabbt kommer in i systemet och kan navigera det själv. Smidigare introduktion med hjälp av automatisering = snabbare integrering av nya medarbetare.


#2 Mer effektiva administrativa processer med onboardingsystem

Automatisering är A och O när det kommer till onboarding. Förutom snabb integration av nyanställda in i era processer så optimerar och effektiviserar Multisoft era vardagliga rutiner för samtliga medarbetare. Med en automatiserad lösning säkerställer ni inte bara att medarbetare slipper dubbelarbete utan sänker även risken för fel. Med anpassade vyer för varje enskild medarbetare och roll ser ni även till att allt som ska vara tillgängligt är det. Detta är såklart extra viktigt för nyanställda - utan onödvändiga, förvirrande funktioner som den nyanställda ska komma ihåg att undvika blir ert system användarvänligt och konkurrenskraftigt. Onboarding är inte bara processen av onboarding i sig utan det sammantagna intrycket av den första tiden och sättet nyanställda introduceras till era arbetsprocesser. Med minimal manuell inblandning i repetitiva administrativa uppgifter och funktioner som eliminerar dubbelarbete och felinmatning skapar ni mer tid för värdeskapande, kreativt arbete som i sin tur leder till nöjdare medarbetare som stannar längre.


#3 Onboarding och offboarding som en naturlig del av verksamheten

Sist men inte minst – onboarding behöver prioriteras i relation till ert övergripande verksamhetssystem. Att prioritera onboarding innebär att ni måste se det som en central del av er verksamhet – inte ett verktyg på sidan av. Med Multisofts egna low-code plattform Softadmin® levererar vi system som är individuellt anpassade efter era behov och er verksamhet så att ni kan effektivisera ert arbete. Koppla rekrytering till onboarding men även CRM, projekthantering, ekonomisystem och fakturering, Mobilt BankID och mer. Med en överskådlig systemlösning som samlar allt ni behöver på en plats gör ni det inte bara enklare att visualiera KPI:er, prognostisera er framtid och ta rätt beslut i realtid, ni investerar även i en långsiktig konkurrensfördel som leder till lägre personalomsättning och smidigare kommunikation med kunder.

Nästa steg mot användarvänlighet och effektivitet...

Onboarding är en central del av alla verksamheter – stora som små och oavsett bransch. Låt inte personalfrågor, användarvänlighet eller kreativitet ramla mellan stolarna. Multisoft effektiviserar och integrerar era administrativa processer samt ser till att ert system stöttar er i resan mot låg personalomsättning, högre tids- och resurseffektivitet samt nöjdare medarbetare! Nyfiken på att läsa vilka funktioner som kan hjälpa er ta er dit? Läs vidare om Multisofts lösningar för onboarding/offboarding eller kontakta oss direkt!

Relaterade inlägg

Multisoft – Fotograf Mattias Hamren-108
Blogg
15 november 2023

ETL och ELT: Navigera rätt för din integrationslösning

På resan för en integrationslösning stöter du på två centrala begrepp: ETL (Extract, Tra...
En kvinna och en man pratar med en tredje person, framför laptops vid bord.
Blogg
6 november 2023

Stoppa medlemsflykten en gång för alla med anpassningsbara systemlösningar

Med hjälp av anpassningsbara systemlösningar från Multisoft, finns möjligheten att effek...

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra systemlösningar för onboarding/offboarding eller prata vision? Hör av dig till oss!

Kontakta oss