Back to Basic: vad är skillnaden mellan kundvärde och kundnytta?

Kundvärde och kundnytta låter liknande, och det är för att de är två sidor av samma mynt - båda lika viktiga. Begreppen är viktiga att ha koll på för att hålla din verksamhet konkurrenskraftig. Därför hjälper vi dig i det här blogginlägget att reda ut de olika definitionerna och vad den egentliga skillnaden mellan kundvärde och kundnytta är.

Vad är kundvärde?

Det värde kunden önskar få ut av tjänsten/produkten. Låt oss säga att du söker en ny systemlösning för att din verksamhet önskar att lägga mindre tid på administration - då är det kundvärdet i det här fallet. Kundvärdet i en tjänst/produkt är det som jämförs med alternativa lösningar.


Vad är kundnytta?

Den nytta som kunden upplever av tjänsten/produkten. Om vi fortsätter med samma exempel, så är den upplevda kundnyttan att alla medarbetare kan lägga tid på värdeskapande uppgifter istället för administration, vilket även ökar lönsamheten.

 

Varför välja en anpassningsbar lösning?

Vad som är av värde för dig och din verksamhet kan skilja sig från vad någon annan värderar. Därför är det nödvändigt att förstå kundvärdet för att leverera kundnytta. Eftersom vissa verksamheter prioriterar en snabb leverans i form av en standardlösning, istället för en systemlösningen som är anpassad efter deras behov. Medan en verksamhet som vill ha en systemlösning anpassad efter deras behov att minimera administration, mer troligt skulle välja en anpassningsbar systemlösning.

 

Hur kan vi leverera värde och nytta till dig?

Vi på Multisoft levererar automatiserade- och anpassningsbara systemlösningar. Systemlösningarna utvecklas med hjälp av vår low-code plattform, Softadmin®, som bygger på standardkomponenter med stor flexibilitet och skalbarhet. Softadmin® passar både för verksamheter som vill komma igång snabbt och som söker efter en systemlösning anpassad efter deras behov - vilket kan vara att du önskar lägga mindre tid på administration och vill uppleva mer tid för värdeskapande uppgifter. Läs vidare om våra systemlösningar eller kontakta oss direkt för att höra mer.

Relaterade inlägg

Multisoft – Fotograf Mattias Hamren-108
Blogg
15 november 2023

ETL och ELT: Navigera rätt för din integrationslösning

På resan för en integrationslösning stöter du på två centrala begrepp: ETL (Extract, Tra...
En kvinna och en man pratar med en tredje person, framför laptops vid bord.
Blogg
6 november 2023

Stoppa medlemsflykten en gång för alla med anpassningsbara systemlösningar

Med hjälp av anpassningsbara systemlösningar från Multisoft, finns möjligheten att effek...

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra systemlösningar för onboarding/offboarding eller prata vision? Hör av dig till oss!

Kontakta oss