focusneo

Kundcase: FocusNeo

FocusNeo är marknadsledande inom ljusreklam i Skandinavien med totalt 70 anställda och en omsättning på 120 mkr. Företaget grundades 1965 och efter 50 verksamma år fortfarande familjeägt.

Flera lösningar i ett verksamhetssystem

Viktiga fördelar med det nya systemet:

  • En skräddarsydd lösning för flera processer
  • Förenklad projekt- och ärendehantering med mindre administration
  • Automatiserad fakturering och effektiviserad kostnadsuppföljning
Focus-neo-logo

Utmaning

FocusNeo ville ha ett system som kan sammanfoga och ersätta flera olika systemlösningar till ett, samt med anpassad funktionalitet för ärendehantering.

FocusNeo är en innovatör inom sin bransch, vilket också betyder att verksamheten behöver vara flexibel och kunna bemöta nya krav och ny teknik.

”Tidigare hade vi Superoffice som CRM, en extern skyltdatabas, extern tidsrapportering och en uppsjö av olika excel-ark. Vi behövde sammanfoga flera system till ett” – säger Mikael Granöö, VD på Focus Ljusreklam

Mikael Granöö var VD på Focus Neo mellan 2000-2013, men är nu VD för moderbolaget Focus Ljusreklam AB. I jakt på en lämplig leverantör som dels kunde ersätta befintliga lösningar dels även sammanfoga dessa till en och samma lösning – så eftersökte Mikael även en lösning för ärendehantering. Allt detta till ett rimligt pris.

”Multisofts lösning kändes modern och vi kände oss bekväma med bemötandet vi fick. Dessutom passade prislappen oss bra.”

Under implementationen var Mikael Granöö själv väldigt delaktig i sin roll som beställare och kravställare, medan verksamheten kunde fortsätta fokusera på sina arbetsuppgifter.

Däremot var han noggrann med att låta verksamheten vara med och påverka. ”Hela verksamheten är ju på många sätt involverad i den här lösningen. Användarna har varit med från början och kommer med förbättringsförslag. Det känns viktigt”

”Det är en modern lösning med en välanpassad databas. Användarna känner sig bekväma med lösningen och vi får bra stöd från Multisoft när det behövs. Systemet ligger aldrig nere.”

- Mikael Granöö, VD på Focus Ljusreklam

iStock-1031398222

Skräddarsydd systemlösning

När fem lösningar sedan blev en, utformad efter FocusNeo’s egna krav, är det en nöjd beställare som konstaterar att: ”Det är en modern lösning med en välanpassad databas. Användarna känner sig bekväma med lösningen och vi får bra stöd från Multisoft när det behövs. Systemet ligger aldrig nere”

Med en målsättning att sammanfoga flera lösningar till en och därtill få en skräddarsydd ärendehantering lyckades Multisoft infria samtliga önskemål. ”Vi har satsat mycket på att få till den här lösningen. Idag kan kunderna logga in och följa sina projekt, vi kan göra kostnadsuppföljning, fakturera och dessutom hålla ordning och reda när vi har så pass många projekt. Allt från ett och samma ställe. Det här är något vi kan använda som argument i upphandlingar. På sikt borde vi kunna bespara en eller flera administrativa tjänster.”

Skulle du rekommendera Multisoft?

Absolut. Multisoft har kompetenta och bra medarbetare som gör ett bra jobb – samt en modern plattform – Mikael Granöö, VD Focus Ljusreklam

Utmaning och lösning

Sammanfoga och ersätta flera olika systemlösningar till ett, samt med anpassad funktionalitet för ärendehantering. 

Offertberedning, kalkylering

Offert skapas utifrån inköp och skyltregister, med möjlighet att kalkylera intern kostnad och lämpligt pris utifrån skattning, artikel- och skyltpriser eller mer avancerad specialbyggd kalkylfunktionalitet.

Order och planering

Vid små projekt kan order skapas direkt när projektet skapas i systemet.

Resursplanering av montörer

I plannerkomponenten kan projekten fördelas ut över montörer.

Fakturering

Fakturaunderlag skapas utifrån utförda order och exporteras till ekonomisystemet. Automatisering av konto utifrån vilket land försäljningen görs och i vilket land leveransen sker till.

Integration med Ekonomisystem

Export av order, adresser och fakturor

Skyltregister

Register över alla skyltar i systemet, med bilder och dokument. Helt flexibla möjligheter att själv definiera vilka skyltegenskaper som ska lagras

Kundsidor

På kundens sidor kan, Focus kunder t.ex.gå in och se vilka projekt och skyltar som har och ska monteras.

Värde

En systemlösning som minskar administrationen för användarna och som med kundfokuserad funktionalitet skapar ett marknadsföringsvärde för FocusNeos kunder.

Fler kundcase

Systemlösning för Volvo

Volvo

Volvo lastvagnar sökte en skräddarsydd lösning som ku...
kundcase

Länsförsäkringar

Multisoft var med som leverantör av en skräddarsydd s...

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om våra systemlösningar? Kontakta oss på 08-557 778 10 eller ange dina uppgifter i formuläret så återkommer vi inom kort.

 

Kontakta oss