Multisoft lanserar ny kod

Har du knäckt koden? Den som cirkulerar både i Stockholms kollektivtrafik och viralt: Multisofts kodutmaning. Kodutmaningen är en pågående kampanj för att rekrytera nya kunniga systemutvecklare till företaget. Men även en rolig utmaning för alla som kan läsa kod. I alla fall om man får tro mängden delningar och personer som gett sig an att lösa koden. Och nu släpps en ny kod. Vilket Multisofts HR-chef, Johan Cervin, berättar mer om.

Vad är Multisofts kodutmaning?

-Det är en pågående kollektivtrafikskampanj för att rekrytera nya systemutvecklare. Den ger personer chansen att ansöka till rollen som systemutvecklare genom att lösa en kod på bussar och i spårtrafiken. Vi ser det som en följetong där det med jämna mellanrum lanseras en ny kod att sätta tänderna i. Denna vecka är det dags igen.


Hur kom ni på idén?

- Programmerare älskar programmering. Tanken var att låta dem få någonting som är roligare än vanliga rekryteringsannonser. Att ge dem något kul på deras språk genom annonser där de får testa sin egna förmåga och se om de klarar att knäcka koden. När de redan lagt tid på att lösa koden, så är steget mindre till att lägga ytterligare en stund för att ta in vårt budskap.

 

Vem är kampanjen tänkt att nå?

- Systemutvecklare. Det är en väldigt eftertraktad yrkesgrupp, som också är känd för att vara svår att nå digitalt. Så hur gör man för att nå en yrkesgrupp som alla jagar, men som inte är kontaktbar? Jag tror på att synas på oväntade sätt i oväntade sammanhang.

 

Vad händer när man löst koden?

- Om du anger rätt svar, så får du möjligheten att direkt göra våra riktiga tekniska tester, bli kontaktad angående rollen och inbjuden på en exklusiv AW, med mat och dryck. Och om du anger fel svar så får du fortfarande information om rollen.

 

Vem har skrivit koden?

- Vi har haft interna tävlingar bland våra systemutvecklare för att få fram kod av hög kvalitet. Så det är olika medarbetare, och Rami Marrikie är systemutvecklaren som skrivit den nya koden.

 

Är det möjligt att söka utan att lösa koden?

- Ja, du går in på vår hemsida och ansöker där.

 

Kan du lösa koden?

tunnelbanakampanj-jan-2023

Relaterade inlägg

Multisoft – Fotograf Mattias Hamren-108
Blogg
15 november 2023

ETL och ELT: Navigera rätt för din integrationslösning

På resan för en integrationslösning stöter du på två centrala begrepp: ETL (Extract, Tra...
En kvinna och en man pratar med en tredje person, framför laptops vid bord.
Blogg
6 november 2023

Stoppa medlemsflykten en gång för alla med anpassningsbara systemlösningar

Med hjälp av anpassningsbara systemlösningar från Multisoft, finns möjligheten att effek...

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra systemlösningar för onboarding/offboarding eller prata vision? Hör av dig till oss!

Kontakta oss