Tre anledningar till att du ska välja low-code resursplaneringssystem

Tre anledningar till att välja low-code resursplaneringssystem i denna blogg ska vi gå igenom precis detta. Men varför? Oftast väljer våra kunder som söker resurshantering mellan att bygga ett system själva, köpa in ett standardsystem eller välja Multisofts anpassade, flexibla low-code-system. I den här bloggen går vi därför igenom de viktigaste anledningarna till att ni ska välja low-code för resursplanering och hur en sådan systemlösning kan effektivisera era rutiner och bidra till ökad konkurrenskraft.

#1: Snabbare och billigare än att bygga själv

Att bygga ett system själva är inte en dålig idé – det kan till och med verka som det enklaste sättet att få en systemlösning som uppfyller era behov. Men... tidsaspekten tåls att tänka på. Att bygga ett system från grunden kräver mycket tid, vilket innebär att era krav och den vision ni bygger utefter hinner förändras under tiden, och då börjar byggandet om från ruta noll. Det innebär också höga kostnader. Om ni inte har utvecklare med rätt kompetens på plats krävs anställning av nya medarbetare som först måste sätta sig in i era processer. Med detta i åtanke är det dags att vända sig mot ett mer tids- och kostnadseffektivt alternativ: low-code. Med Multisofts low-code plattform Softadmin® – en flexibel och stabil plattform med oändliga funktionskombinationer – kan våra specialister och utvecklare hjälpa er att komma igång snabbare och spara tid såväl som pengar.

#2: Anpassade resursplaneringssystem – när standard inte räcker till

Ofta möter vi kunder som sitter i flertalet systemstöd samtidigt – en för varje del av er verksamhet. Utspritt digitalt stöd leder inte bara till dubbelarbete, felinmatning och borttappade ärenden men högre utgifter som går till administration och personal som hade kunnat skapa värde på annat sätt för ert företag. Vi ska inte sticka under stolen med att standardsystem går snabbt att implementera men vad gör det när ni har fem (eller kanske 15) olika system som inte hänger ihop, eller som kommer med alldeles för många eller överflödiga funktioner, eller kanske alldeles för få funktioner? Nej, det är viktigt att ert system är anpassat precis efter det ni behöver och ert enskilda företag - inte tvärtom. Med low-code kan ni få ett stabilt system med allt på en plats, anpassat efter er. Välj bland tusentals integrationer (ekonomisystem, bokningssystem, onboarding, projekhantering, BankID, Bankgirocentralen m.m.) och funktioner.

Några av våra favoritfunktioner för resursplanering är: 

  • Egenskapsklassificerade resurser: anpassade resurser efter er verksamhet (lokaler, personal, certifikat, utbildningar, eller annat – vi sätter upp rätt resurser tillsammans med er för högsta anpassning).
     
  • Överskådlig planering och bokning i anslutning till resurser: checklistor och information - överskådlig och tillgänglig på en plats - för att förenkla planering såväl som bokning (integrerad såklart!)
     
  • Leveransplanering och schemaläggning: vi ser till att bådadera är anpassade efter era resurser, behov och era enskilda användare för att öka kvaliteten och effektiviteten av era arbetsprocesser.


#3: Vidareutveckling och framtidsutsikter 

Hur får man ett konkurrenskraftigt resursplaneringssystem? Ett system som stöttar ert arbete på långsikt? För det första, med ett system som samlar allt på en plats (avtal, data, information, integrationer). För det andra med ett systemstöd som underhålls kontinuerligt och kan uppdateras utan att förändra sammansättningen av er enskilda systemlösning. På Multisoft börjar vi alla projekt med en kravspecifikation och kartläggning av era verksamhetsbehov och när systemet är klart fortsätter vi att vidareutveckla ert systemlösning så att er resursplanering fortsätter att stötta er när ni växer och utvecklas.

Nästa steg mot low-code resursplaneringssystem

Vi vet att det kan vara svårt att hitta rätt systemlösning för resursplanering – det finns mycket att välja på och ibland känns det enklast att göra det själv eller köpa in något som duger så länge det går snabbt. Men för att er verksamhet ska bli mer effektiv, konkurrenskraftig och öka kvaliteten är det viktigt med ett system som mer än duger – ett anpassat system som tar er till nya höjder snabbare. Nu är det dags för nästa steg mot ett sådant. Läs vidare om Multisoft systemlösningar för resursplanering eller kontakta våra specialister direkt så pratar vi vidare.

Relaterade inlägg

Multisoft – Fotograf Mattias Hamren-108
Blogg
15 november 2023

ETL och ELT: Navigera rätt för din integrationslösning

På resan för en integrationslösning stöter du på två centrala begrepp: ETL (Extract, Tra...
En kvinna och en man pratar med en tredje person, framför laptops vid bord.
Blogg
6 november 2023

Stoppa medlemsflykten en gång för alla med anpassningsbara systemlösningar

Med hjälp av anpassningsbara systemlösningar från Multisoft, finns möjligheten att effek...

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra systemlösningar eller prata vision? Hör av dig till oss!

Kontakta oss