start_kunskapsbank_1

Kunskapsbank

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed tempus pulvinar orci nec fringilla. Nam molestie sed.

...så har man den där fantastiska idén som man vet både ökar kvaliteten och spar tid för företaget. Men mottagandet hos IT-avdelningen kan bokstaveras med tre bokstäver, istället för två: NEJ! Jag vänder på klacken. Låt mig istället presentera fyra bokstäver: MBSE.

Makten att slippa tråkjobb

Lek med tanken att du själv hade makten över ditt systemstöd. Då hade ju du kunnat automatisera bort allt tråkjobb. Du hade sluppit rätta fel. För ärligt talat, vem uppskattar sura kunder i örat, även om man vet att deras låga pH-värden oftast är befogade.

Man behöver sällan lyfta blicken högt för att bli galen när man inser hur ineffektivt man jobbar. Vissa systemlösningar är helt fyrkantiga. De verkar vara anpassade för någon helt annan. Märkliga tillvägagångssätt med underliga beskaffenheter.

IT är som luft idag

Det var först när en ytterligare ny bokstavskombination singlade ner, som mungiporna gick upp. Fyra bokstäver: MBSE. Jag förstod inte storheten först. Men innan jag berättar vad det är och varför man då slipper utvecklingsavdelningen, så måste jag erkänna: Jag älskar IT! Som civilingenjör inom datateknik går det inte att göra annat.

IT är som luft idag. Man kan inte vara utan IT. Det är en självklarhet. Alla företag har rätt att få andas och vilket företag skulle tacka nej till lite extra syre?

Vi skulle kunna vara bäst i världen

IT-utvecklare är väldigt duktiga i Sverige, men efterfrågan är så hög. Dagens krav på IT-relaterade förbättringar är långt mycket högre än antalet utbildade programmerare i vårt land. Med de traditionella utvecklingsmetoderna kommer vi heller aldrig att komma i kapp. Sveriges företag, tack vare vår höga IT-mognadsgrad och våra platta organisationsstrukturer, skulle kunna bli de mest konkurrenskraftiga företagen i världen. Men är det så? Nja…

Snarare är det så, att din idé med stor sannolikhet aldrig kommer att bli verklighet. Har du tur, får du istället en modifierad variant när du redan hunnit ledsna på din administrativa börda. Men det spelar nog mindre roll. Tre månader tidigare bytte du arbetsplats. Kreativa jobb kräver snabbfotade företag. Kreativa företag kräver automatiserad administration.

MBSE kör ifrån era konkurrenter

Tillbaka till bokstavskombinationen. MBSEModel-based systems engineering. Tekniken bygger på att man ställer upp en verksamhetsmodell som speglar er verksamhet. Den förklarar hur just er verksamhetsinformation hänger samman, för det är ju den som räknas. Det är bara så som ni kan köra ifrån era konkurrenter – genom att ständigt ha en perfekt systemlösning som på riktigt automatiserar bort all er administration. Modellen är så simpel att verksamheten själva kan verifiera riktigheten.

När modellen är klar trycker man på en knapp och resten är resultatet av sju års forskning.

Se videon på tre minuter om hur modellbaserad utveckling fungerar. Tryck på en knapp och frigör både dig själv och din IT-avdelning!

Ladda ned dokument

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed tempus pulvinar orci nec fringilla.

Relaterade inlägg

KYC-bild
Blogg
23 november 2021

KYC-system som hjälper dig följa penningtvättslagen

KYC-system som hjälper dig följa penningtvättslagen I takt med en allt snabbare digital...
resursplanering_bild
Blogg
2 november 2021

Back to Basics med resursplanering

Back to basics med resursplanering Resursplanering är inte alltid lätt – men det behöve...

Om Multisoft

Revolutionerande low code platform

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed tempus pulvinar orci nec fringilla. Nam molestie sed enim quis volutpat. Phasellus ipsum tortor, porta id magna ac, bibendum vulputate.

Om oss

start_5050_2