Tips inför intervju som Digital Designer

Digital Designer är en eftertraktad yrkesroll som omfattar visuella koncept för digitala kanaler. Därför är det viktigt att göra bra ifrån sig på arbetsintervjun och bistå med en uppdaterad portfolio, eftersom det troligen är många andra som också söker samma tjänst. Men hur lyckas du med en arbetsintervju? Det finns inte ett rätt svar för hur du lyckas med en intervju. Men vår HR- och Talent Coordinator, Clara Dagert, delar med sig av några tips du bör tänka på inför en intervju till rollen som Digital Designer.

#1 Förbered dig inför intervjun

Ska du på en intervju för rollen som Digital Designer, och tänker att du inte kan förbereda dig inför en intervju - tänk om. För även om du inte kan förutspå exakt vilka frågor som kommer ställas så brukar det handla om: vad du har gjort innan, varför du passar för rollen, vilka dina styrkor/svagheter är eller vad som motiverar dig. Därför kan du förbereda dig genom att gå igenom dina tidigare erfarenheter, samtidigt som du ställer dig själv frågor och försöka besvara dem. På så sätt minskar du risken att bli överrumplad av någon fråga.


#2 Ställ frågor och följdfrågor

Efter att du förberett dig på att besvara frågor, kan det vara bra att tänka ut några frågor som du själv kan ställa. Eftersom det ger dig möjlighet att visa att du har läst på om företaget, och att du är engagerad. Att visa ditt engagemang är minst lika viktigt som att du har relevant erfarenhet; det är jättebra att lyfta vilka designprogram du kan, vilken utbildning du har och ifall du är van att följa en varumärkesprofil. Men företaget vill också veta varför du söker dig till just dem.

 

#3 Gör ett bra första intryck

Det kan låta klyschigt, men med ett bra första intryck kommer du långt. För det är vanligtvis det första och sista intrycket som stannar längst hos personer du möter. Därför är ett bra första intryck extra viktigt under en arbetsintervju, och det kan du göra genom att exempelvis visa att du lagt namnet, på personen som du ska träffa, på minnet. Och såklart, komma i tid!

 

#4 Tänka efter innan du svarar

Blir du nervös inför en arbetsintervju? Det är fullt förståeligt, och visar att du bryr dig. Men då är det lätt hänt att man pratar på för mycket eller för snabbt. Därför är det bra att ha med sig i bakhuvudet att det är okej att tänka efter innan du svarar, och ta din tid. För det är bättre att ge ett genomtänkt och sanningsenligt svar, än att stressa fram ett svar.

 

Söker du jobb som Digital Designer?

Just nu söker Multisoft en Digital Designer till sitt team. Läs vidare för att få veta mer om rollen och hur du ansöker.

Relaterade inlägg

Multisoft – Fotograf Mattias Hamren-108
Blogg
15 november 2023

ETL och ELT: Navigera rätt för din integrationslösning

På resan för en integrationslösning stöter du på två centrala begrepp: ETL (Extract, Tra...
En kvinna och en man pratar med en tredje person, framför laptops vid bord.
Blogg
6 november 2023

Stoppa medlemsflykten en gång för alla med anpassningsbara systemlösningar

Med hjälp av anpassningsbara systemlösningar från Multisoft, finns möjligheten att effek...

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra systemlösningar för onboarding/offboarding eller prata vision? Hör av dig till oss!

Kontakta oss