Ivar Algvere har över 20 års erfarenhet som teknisk affärsutvecklare och lösningsarkitekt inom automatisering. Nu tar han över som produktägare för automatiseringsplattformen Softadmin®.

Multisoft har sedan 90-talet hjälpt stora svenska företag och organisationer att automatisera sina affärskritiska och administrativa processer med hjälp av skräddarsydda verksamhetssystem. Under en intervju berättar Ivar lite hur han tänker inför framtiden.

- Rollen som produktägare för Softadmin® är på många sätt förenlig med min egen personliga agenda - att rädda världen från repetitiva arbetsuppgifter, säger Ivar Algvere.

- Att automatisera bort administration innebär att frigöra passion och kreativitet för sina medarbetare, likväl som det innebär kostnadsbesparingar och ökad kvalitet för alla inblandade. Exemplifierat betyder det att företag kan fokusera på det alla egentligen vill – ha kontakt med sina kunder.

- En stor del av våra medarbetare är kreativa systemutvecklare. De arbetar inte med förlegad och traditionell programmering som tar tid och kostar onödigt mycket pengar för kunderna. Vi har automatiserat bort vår egen administration för att kunna arbeta med vår passion: skapa tid och möjligheter för våra kunder.

- Sverige och dess näringsliv ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Min vision är att svenska företag och organisationer ska ha störst konkurrenskraft i världen. Ska man bli bäst så behöver man skräddarsydda system för sina affärsdrivande processer. Plats två och neråt använder sig av standardsystem. 

Till sist understryker Ivar hur viktigt det är för honom att ha regelbunden kontakt med både befintliga och nya kunder för att kunna styra mot framtiden.

- Jag uppskattar enormt att diskutera nya idéer och förslag på förbättringar. Boka en lunch. Jag bjuder.

Relaterade inlägg

Namnlös design (16)
Blogg
Nyheter
30 maj 2023

Multisofts kodutmaning lanseras nu i dark mode

Kodutmaningen är Multisofts pågående kollektivstrafikskampanj som cirkulerar överallt i...
Banner 1200×630
Blogg
Nyheter
8 mars 2023

Tjejer kodar hos Multisoft

Multisoft är nu stolt samarbetspartner till Tjejer Kodar, ett av Sveriges största kvinnl...