start_kunskapsbank_1

Kunskapsbank

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed tempus pulvinar orci nec fringilla. Nam molestie sed.

— ”Vad gör du för något?”

— ”Jag levererar tråkiga system.”

— ”Det låter intressant, berätta mer!”

Ovanstående är bland det första jag sa till Micael, VD för en av våra kunder. Jag vill poängtera att jag inte var på ett säljmöte, utan på ett kalas där jag ville slippa prata jobb. Det gick sådär. Micaels system gick i drift nu i dagarna.

Micael hade en jobbmässig utmaning där Multisoft visade sig vara den perfekta leverantören. Hans kollega Annica hann varje månad precis leverera basrapporterna till sina kunder... innan det var dags för teamet att börja arbeta på nästa månads rapporter. Det fanns aldrig tid att leverera de rapporter som skulle ge ett riktigt mervärde. Tiden räckte bara till att uppfylla baskraven. Läsa ut grunddata ur affärssystemet. Hacka om till kundanpassade rapporter. Maila ut resultatet. Skölj och börja om! Kan vi inte bättre än såhär 2016 undrade Micael? Jag gick (något motvilligt) in i säljläge. Det hela ledde till att Micaels företag blev kund hos oss. Men först: en kravinsamling à la Multisoft!

Men framtagandet av kravspecifikationen gick trögt. Riktigt trögt. Problemet var att mitt utsedda intervjuoffer – Martin – trots utmärkta kvalifikationer i övrigt inte hade all information som behövdes för att definiera nödvändiga krav. Du undrar säkert "Några rapporter – hur svårt kan det vara?" Jag ska inte gå in på detaljer, men det var komplexare än du kan tro. Massor av bivillkor och komplexiteter i indatat. I såna lägen lovar jag att en kravinsamlare från Multisoft kommer att vara besvärlig mot dig. Vi mäts på om projektet ger en nöjd kund, inte på hur många timmar vi säljer. Vi varken kan (eller får) avsluta en kravinsamling innan vi vet vilken affärsnytta systemet ska leverera, och HUR systemet ska fungera för att ge den utlovande affärsnyttan.

Kravinsamlingen drog som sagt ut på tiden, men sen föreslog Martin att vi kanske skulle intervjua Agneta. Agneta visade sig ha pusselbitarna som behövdes, och projektet kunde levereras. På överenskommen tid och till överenskommet pris. Vi på Multisofts kravinsamling kan, vill och vågar vara besvärliga. Vi gräver tills kravbilden är klar. När det är gjort – men först då – vill vi sälja ett system till dig.

Ladda ned dokument

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed tempus pulvinar orci nec fringilla.

Relaterade inlägg

KYC-bild
Blogg
23 november 2021

KYC-system som hjälper dig följa penningtvättslagen

KYC-system som hjälper dig följa penningtvättslagen I takt med en allt snabbare digital...
resursplanering_bild
Blogg
2 november 2021

Back to Basics med resursplanering

Back to basics med resursplanering Resursplanering är inte alltid lätt – men det behöve...

Om Multisoft

Revolutionerande low code platform

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed tempus pulvinar orci nec fringilla. Nam molestie sed enim quis volutpat. Phasellus ipsum tortor, porta id magna ac, bibendum vulputate.

Om oss

start_5050_2