Back to Basics: vad är verksamhetsstyrning?

Verksamhetsstyrning ser till att verksamheten rör sig i rätt riktning och uppfyller dess mål. För att uppnå verksamhetens mål krävs det att medarbetarna förstår målen och sin del i att uppnå dem, och att företagsledarnas planer och strategier efterlevs. Men det kan genomföras mer eller mindre framgångsrikt. Därför listar vi hur du effektiviserar verksamhetsstyrningen.

Vad är verksamhetsstyrning?

Det är ledningens åtgärder - på alla nivåer - inom verksamheten för att styra den i en viss riktning, och uppnå ett utsatt resultat. Resultatet innefattar att styra, leda och utveckla verksamheten för att utnyttja dess resurser så effektivt som möjligt.


Hur effektiviserar du?

 

#1 Samla all information på en plats

Eftersom verksamhetsstyrning innebär att organisera, planera och analysera så krävs det att du har en tydlig överblick över verksamhetens processer och resurser, vilket ofta saknas när din verksamhet inte har en samlad plats för all information. För att samla all information på en plats, och utnyttja den till verksamhetens fördel, är första steget att digitalisera. För om din verksamhet fortfarande använder sig av Excel-ark för dokumentation så är det svårt att hålla koll på vilka framsteg som görs - eller inte görs - inom verksamheten, och som konsekvens blir det svårare att styra verksamheten i rätt riktning.

 

#2 Använd redskap för resursplanering

Centralt för verksamhetsstyrning är uppgiften att fördela och distribuera resurserna, vilket kan underlättas genom digitalisering av din verksamhets processer. Eftersom digitalisering möjliggör integration och automatisering, och med en automatiserad- och integrerbar systemlösning effektiviserar du verksamhetsstyrningen med funktioner för effektiv resursplanering: diagram och grafer som visualiserar nyckeltal, användarvänlig planeringsvy som hjälper dig att planera och integration mot rekryteringssystemet.

 

#3 Skapa en kreativ arbetsmiljö

Grundläggande för framgångsrik verksamhetsstyrning är även att optimera effektiviteten och produktiviteten hos medarbetarna - genom att motivera dem. Vilket lättast görs i en arbetsmiljö där medarbetarna får vara kreativa och arbeta med värdeskapande uppgifter, istället för med repetitiv administration. Med en automatiserad systemlösning automatiserar du bort repetitiva arbetsuppgifter, och hjälper medarbetarna att uppnå sin fulla potential.

 

Styr din verksamhet i rätt riktning

Är du intresserad av att effektivisera verksamhetsstyrningen? Och vill höra mer om hur en automatiserat systemlösning kan hjälpa dig? Vi på Multisoft levererar automatiserade systemlösningar som är möjliga att integrera med befintliga system, och som anpassas efter din verksamhet. För med vår plattform, Softadmin®, utvecklar vi system med funktioner som din verksamhet faktiskt behöver, exempelvis för resursplanering. Läs mer om våra systemlösningar eller kontakta oss direkt så pratar vi vidare.

 

Relaterade inlägg

Multisoft – Fotograf Mattias Hamren-108
Blogg
15 november 2023

ETL och ELT: Navigera rätt för din integrationslösning

På resan för en integrationslösning stöter du på två centrala begrepp: ETL (Extract, Tra...
En kvinna och en man pratar med en tredje person, framför laptops vid bord.
Blogg
6 november 2023

Stoppa medlemsflykten en gång för alla med anpassningsbara systemlösningar

Med hjälp av anpassningsbara systemlösningar från Multisoft, finns möjligheten att effek...

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra systemlösningar för onboarding/offboarding eller prata vision? Hör av dig till oss!

Kontakta oss