frimurarna

Kundcase: Svenska Frimurare Orden

Svenska Frimurare Orden är en snart 300-årig verksamhet med drygt 15 000 medlemmar. Att ha en stark digital närvaro där medlemmar och administrativa funktioner har åtkomst till rätt information och möjlighet att via många kanaler kommunicera med rätt personer är då ett måste.

Flera system kopplas samman med Softadmin® snippets

Viktiga fördelar med det nya systemet:

Multisoft tar ett helhetsåtagande med drift, förvaltning, vidareutveckling och slutanvändarsupport till ett fast pris. Alla system pratar med varandra men är självständiga och optimerade för respektive process.
Snippetsmotorn i Softadmin® publicerar information och funktionalitet ur systemen på den gemensamma WordPress webbplatsen där webbdesignern själv kan styra färg och form.

Frimurarna

Utmaning

Med större och större krav på effektivitet byggd på digitala lösningar och med en verksamhet där i stort sett alla medlemmar på ett eller annat sätt är användare ställdes den centrala IT organisationen på prov. En IT-avdelning som dessutom uteslutande bemannas av frivilligt arbetande krafter.

Som befintlig leverantör och samarbetspartner var Multisoft ett av de möjliga alternativen för lösningen. Svenska Frimurare Ordens IT-avdelning ville både hitta de lösningar som skulle hjälpa medlemmarna i framtiden men även få en leverantör som var beredd att ta ett helhetsåtagande i stöttandet av organisationens digitala verksamhet.

”Ordens IT-verksamhet har som uttalat mål att överbrygga denna utmaning och för att minska vår sårbarhet ”personellt” sökte vi en leverantör som kunde ta ett mer integrerat ansvar för de tekniska komponenterna i vår systemförvaltning.”

- Gabriel Anderbjörk, IT-ansvarig på Svenska Frimurare Orden

sfmo-webb-stamhuset2016-29b-1250-x-704-px-16-9-625×625

Helhetsåtgande

Svenska Frimurare Orden har nu sex olika Softadmin® system. Systemen är integrerade med varandra, där respektive del av verksamheten fått styra över det system som skall stötta den egna verksamheten. Detta har gjort att varje system är optimerat för just det som det systemet skall vara bra på.

“Den arkitektur vi utvecklat tillsammans med Multisoft minimerar dubbelarbeten och känns framtidssäker” säger Anderbjörk. ”Snippetfunktionaliteten gör att vi kan arbeta med en gemensam användarmiljö samtidigt som detaljsystemen kan optimeras mer och mer för de respektive administrativa uppgifter de skall stödja.”

Medlemmarna har åtkomst till sin del av funktionalitet, information och systemen via hemsidan som även den till stor del drivs av Softadmin® via den inbyggda snippetsmotorn som säkerställer att rätt information presenteras på rätt plats för rätt medlem.

“Snippets gör det möjligt för Multisoft att ta ett större ansvar i hela leveransen. Från det trygga administrativa verksamhetssystemet till ett snabbrörligt och 100% kundanpassat gränssnitt för medlemmar, kunder och andra intressenter.”

- Stefan Iversen, Affärsområdeschef på Multisoft

Fler kundcase

Stockholms universitets studentkår

Multisoft ingår samarbete med Stockholms universitets...
Woman shopping in a supermarket

ICA

Ordersystem från Multisoft effektiviserar ICA:s arbet...

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om våra systemlösningar? Kontakta oss på 08-557 778 10 eller ange dina uppgifter i formuläret så återkommer vi inom kort.

 

Kontakta oss